miercuri, 28 aprilie 2021

Meditatia cu cristale

          
          Meditatia este o linistire progresiva a mintii, pana cand ajungem la sursa gandului. Prin meditatie, o persoana isi antreneaza mintea sa intre intr-o stare de constienta, in care singurul lucru ce mai ramane este constiinta, propria existenta. In meditatie, atentia este indreptata spre gandirea insasi, fara a fi prins in "mrejele" gandurilor. 
Utilizarea cristalelor in meditatie poate amplifica semnificativ efectele acesteia, creierul intrand rapid atat in starea alfa si in theta.
          Cristalele sunt obiecte foarte sensibile si precise care acumuleaza incarcatura energetica a persoanei, o amplifica si o transmite prin intermediul respiratiei si intentiei. Structura interioara a unui cristal prezinta o stare de perfectiune si echilibru. Atunci cand mintea umana intra in relatie cu perfectiunea sa structurala, cristalul emite o vibratie care se extinde si care amplifica puterea mintii utilizatorului.
          Meditatia cu un cristal combinata cu respiratia poate avea efecte extraordinare asupra mintii umane. Respiratia poarta in ea atat "energia" gandului cat si Energia Universala (Prana) a fortei vietii ce anima intregul camp bioenergetic uman, mentinand sanatatea, constiinta si insasi viata.


Etapele meditatiei cu cristale (adaptare dupa Marcel Joseph Vogel):
 
1.- Indepartati toate formele de distragere a atentiei astfel incat sa va puteti linisti mintea si sa patrundeti mental in interiorul cristalului;
2.- Tineti cristalul cu ambele maini si cu varful de operare orientat in sus;
3.- Inchideti ochii, inspirati adanc si vizualizati cristalul;
4.- Expirati puternic pe nas (ca si cum ati stranuta) si deveniti una cu cristalul;
5.- Inspirati si expirati incet de trei ori;
6.- Creati in interiorul cristalului un punct de lumina si conectati-va mental la el;
7.- Incepeti sa respirati ritmic timp de 2-3 minute : inspirati - tineti respiratia - expirati - tineti respiratia;
8.- Tineti-va respiratia si ramaneti in pace cu voi mentinand acel punct de lumina din fata "ochiului mintii";
9.- Respirati normal si relaxat;
10.- Pe masura ce punctul de lumina dispare, lasati corpul sa se relaxeze, puneti cristalul deoparte, si intindeti-va intr-o pozitie confortabila. Simtiti cum sinele "se preda" acestui sentiment minunat de pace si liniste.
 
Observatie : In timpul meditatiei se pot pune si diferite melodii linistitoare cu conditia ca acestea sa nu distraga atentia de la scopul urmarit !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...