sâmbătă, 25 iulie 2020

Shungitul : piatra din alta lume



        Este una dintre pietrele ce contine aproape toate mineralele din sistemul periodic al elementelor. Se gaseste numai in nordul Rusiei, in Karelia si are o vechime de aproximativ doua miliarde de ani. Se presupune ca un meteorit ar fi lovit Pamantul, creand un crater in care s-a format lacul Onega, in care astazi se gaseste shungitul.

Lacul Onega

        Desi lacul este poluat, shungitul ii purifica apa, fiind folosit de sute de ani in diferie afectiuni. Denumirea de “shungit” provine de la satul Shunga, aflat langa lacul Onega, find datata din anul 1887, atunci cand au fost descoperite si primele zacaminte.
        O expeditie organizata in anul 1930 a mai multor oameni de stiinta, a confirmat proprietatile curative unice ale apelor ce curg prin rocile de shungit.

Proprietati :

-          bun conducator de electricitate;
-          capacitate de combinare cu toate substantele;
-          antibacterian si antiviral;
-          absoarbe metalele grele si substantele organice din apa;
-          particulele de shungit au proprietati bipolare.

Proprietati metafizice :

-          protectie impotriva energiilor negative;
-          reface energia si reechilibreaza organismul;
-          elimina oboseala;
-          prezinta o vibratie inalta;

         Absorbtia si protectia fata de radiatiile electromagnetice (EMF) este destul de controversata. Desi aproape toate sursele si site-urile ce comercializeaza cristale si pietre semipretioase vorbesc despre acest tip de protectie, nu exista nicio dovada pentru sustinerea acestei idei. Majoritatea experimentelor derulate in acest sens, nu au dat rezultate convingatoare.


Apa tratata cu shungit

        Apa tratata cu shungit, are proprietati antibacteriene, antiinflamatoare, antiseptice, antialergice si stimuleaza sistemul imunitar al organismului. Are un grad de puritate crescut, compozitie bogata in minerale si o incarcatura energetica mare. Conform unor cercetatori, 100g shungit la 1 litru de apa reduce grupa streptococilor D, de 90 de ori in 30 minute si grupa streptococilor A, de 800 de ori.


Pentru prepararea experimentala a apei de shungit, se urmaresc etapele de mai jos :

-     se spala foarte bine pietrele de shungit in jet de apa;
-     se pun 250g shungit in 5 litri de apa (sau 100g la 1 litru de apa) si se lasa timp de 3 zile (alte surse recomanda 10g de shungit la 1 litru de apa, timp de 48 de ore);
-    dupa acest interval, apa poate fi folosita;
-    pietrele de shungit vor fi spalate in jet de apa cel putin o data pe luna. Se recomanda ca in recipient sa existe intotdeauna aproximativ 500 ml de apa care sa acopere pietrele;
-    apa obtinuta nu se pune in frigider.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...