duminică, 31 mai 2020

Primele fotografii OZN autentice din era moderna : Rhodes (Arizona, 7 iulie 1947)


          Mai multe fotografii aratand un OZN in zbor au fost facute in Phoenix (Arizona), de catre fotograful William A. Rhodes. Pe 7 iulie 1948, la caderea noptii, el se afla acasa, cand a auzit un zgomot infundat. Atribuind acest zgomot posibilei treceri a unui obiect ciudat, Rhodes a iesit repede, ,,inarmat'' cu un aparat de fotografiat Brownie. El a reusit sa faca doua clisee unui obiect stralucitor, ce zbura spre sud-vest. Rhodes a estimat diametrul OZN-ului la aproximativ 20-30 m, avand o viteza de 100 km/h la o altitudine cuprinsa intre 1000 si 2000 m.

          La 9 iulie, fotografiile au fost publicate intr-un ziar local. Mai tarziu, Rhodes a povestit ca, in saptamana de dupa eveniment, a primit vizita unui agent FBI si a unui ofiter al Armatei Aerului din Hamilton Camp (California). Aceste doua persoane i-au cerut sa le imprumute negativele pentru a fi analizate, lucru acceptat de catre Rhodes. Luna urmatoare, fotograful a cerut inapoi cliseele, dar a fost informat in scris ca acestea nu ii puteau fi inapoiate. Aproximativ 6 luni mai tarziu, la inceputul anului 1948, Rhodes a fost invitat de catre USAF la baza Wright-Patterson pentru un interogatoriu, insa a refuzat. La scurt timp, doi membrii ai "Air Technical Intelligente Center" il viziteaza acasa pentru interogatoriu.


          De-a lungul timpului au fost facute mai multe analize asupra fotografiilor lui Rhodes. In timp ce majoritatea cercetatorilor le-au declarat autentice, John A. Clinton (USAF) le-a catalogat drept fake-uri. William Spailding (Ground Saucer Watch) nu a fost de acord cu analiza USAF, declarand ca fotografiile sunt autentice, obiectul are in jur de 30-35 m in diametru, si se afla, conform analizei lui, la aproximativ 4000 m de camera foto a lui Rhodes. Conform aceluiasi cercetator, OZN-ul avea in mijloc o sursa de lumina, iar in partea din spate un fel de gauri de aerisire.


Povestirea si fotografiile lui Rhodes sunt importante din mai multe motive :

1. Data observatiei coincide cu perioada "Incidentului Roswell" (2-8 iulie 1947);
2. OZN-ul fotografiat de Rhodes are forma similara cu cel descris de catre martorii de la Roswell : forma de semiluna sau aripa de liliac;
3. Aparitia pentru prima data a asa-numitilor "men in black" care i-au cerut negativele fotografului;
4. Insistenta autoritatilor americane de a-l interoga pe Rhodes, desi acestea au catalogat fotografiile a fi niste falsuri.
5. Fotografiile lui Rhodes sunt printre primele realizate in "era moderna" a OZN-urilor.


Imagini marite : 






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...