sâmbătă, 30 mai 2020

Prabusirea OZN din Paradise Valley - 1947


          Cel care a mentionat pentru prima data aceasta prabusire OZN a fost Frank Scully in cartea sa "Behind The Flying Saucers" aparuta la inceputul anului 1950. El a relatat ca aceasta prabusire a avut loc in octombrie 1947, si ca in urma ei, a fost recuperata cea mai mica dintre cele trei nave descoperite in acea perioada, cea mai voluminoasa fiind nava prabusita langa Aztec, New Mexico.


          In OZN-ul de la Paradise Valley (Arizona, USA) s-au gasit doua trupuri, unul iesit pe jumatate in afara pe usa de salvare, iar celalalt asezat la tabloul de comanda. Ambele fiinte erau decedate.  Nava avea aproximativ 10 m diametru, era aproape intacta, iar dupa spusele lui Scully, raporturile dintre dimensiunile ei corespundeau "sistemului de 9". Nu existau sectiuni pentru dormitoare sau toaleta, ceea ce insemna ca nava realiza calatorii scurte si rapide. Dupa parerea doctorului Gee (omul de stiinta responsabil cu examinarea navei) nava era un fel de laborator.


          In urma mai multor controverse, povestea lui Frank Scully a fost luata in ras si s-a pierdut in negura timpului. Asta pana in 1987 atunci cand scriitorul englez, Timothy Good, spune ca a vorbit cu un anume om de afaceri si pilot privat, Selman E. Graves, care i-a povestit ca a fost martorul unei operatiuni de recuperare a unui OZN la Cave Creek, la nord de Paradise Valley.
          Graves i-a spus lui Timothy Good ca in acea perioada, se afla in Cave Creek si in timp ce se pregatea de o excursie de vanatoare, un prieten (Walt Salyer) a venit si i-a spus ca nu puteau merge spre vest la vanatoare, intrucat armata restrictionase accesul in zona . Au plecat totusi spre locul prabusirii, intr-o zona numita "Go John Mine" pe un deal, de unde au privit operatiunea de recuperare a navei. Graves a descris nava ca fiind mare, in forma de cupola de aproximativ 10 m in diametru si avand culoarea aluminiului. In zona navei erau amplasate corturi, camioane cu platforma si erau foarte multi soldati. Acestia au privit timp de aproximativ 10 ore, dupa care au plecat inapoi spre Cave Creek si casa lui Salyer. Graves presupune ca prietenul sau, Walt Salyer, ar fi fost deja in locul prabusirii inainte de a merge ei, si ar fi vazut nava impreuna cu cele doua cadavre.


          Se presupune ca prabusirea OZN-ului din Paradise Valley s-ar fi datorat interferentelor provocate de undele radar cu sistemul de propulsie al navei, desi vizitatorii au facut tot posibilul sa impiedice acest lucru. Dupa mai multi ani, Graves a observat ca la locul prabusirii fusesera efectuate sapaturi, iar drumul din zona Cave Creek a fost deviat.
          Desi descrierea incidentului seamana foarte mult cu cea de la Roswell si Aztec, nu este exclus ca informatiile oferite de Frank Scully si Timothy Good sa provina din surse reale. In perioada 1947-1949 in zona New Mexico si Arizona, au fost raportate foarte multe observatii de OZN-uri. Exista dovezi ca cel putin unul dintre ele s-a prabusit si a fost recuperat de guvernul american.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...