duminică, 5 aprilie 2020

Cristalul Vogel

Cristal Vogel
           Cristalele Vogel sunt cristale de cuart ce au de la 4 pana la 24 de laturi , unele avand chiar mai multe, prezinta terminatii piramidale si sunt taiate in conformitate cu descoperirile si invataturile lui Marcel Vogel (1917-1991).

Marcel Joseph Vogel (1917-1991)
           Cristalul Vogel este folosit pentru stocarea, amplificarea, convertirea si transmiterea energiilor subtile. Este realizat din cuart natural taiat cu o precizie foarte mare.
Energia patrunde in cristal prin capatul receptor (Feminin) si pe masura ce aceasta inainteaza in interiorul cristalului lovind partile laterale interioare, este amplificata ajungand la capatul focal (Masculin).
           Capatul receptiv (Feminin) formeaza un unghi interior de aproximativ 52° identic cu cel al Marii Piramide de la Giza iar capatul transmitator (Masculin) are un unghi intern de aproximativ 60°.


           Cristalul Vogel este o reprezentare tridimensionala a Sefirotului (Arborelui Vietii) din Cabala.
           Intr-o dimineata a anului 1974, Vogel s-a trezit cu un model in minte, similar Arborelui Vietii din Cabala, un dreptunghi avand la capete cate un triunghi. Dupa un an de lucru, timp in care a incercat mai multe forme si finisari, Vogel a obtinut forma finala a cristalului de cuart cu puncte asemanatoare piramidei, numit si "cristal taiat dupa metoda Vogel" sau simplu : cristal Vogel.


           Cristalul este un obiect neutru a carui structura interioara prezinta o stare de perfectiune si echilibru. Cand este taiat la forma adecvata, si cand mintea umana intra in relatie cu perfectiunea sa structurala, cristalul emite o vibratie care se extinde si care amplifica puterea mintii utilizatorului.


Forma "Arborelui Vietii" a cristalului Vogel

           Vogel sustine ca aceste cristale pot fi folosite pentru vindecarea trupului si mintii prin indepartarea vibratiilor si a formelor de gandire nedorite de la cel aflat in situatii dificile. Actiunea cristalului este asemanatoare unui "bisturiu energetic". Numarul laturilor cristalelor a fost pus de catre Vogel in legatura cu cel al corpurilor energetice : 4 laturi - corpul fizic; 6 laturi - corpul emotional; 8 laturi - corpul mental. Favoritele lui erau cristalele cu 8 laturi !!


           Un lucru deosebit de important descoperit de Vogel este "semnatura energetica" a cristalului. Aceasta semnatura are valoarea radionica de 454 si este identica cu cea a apei pure !! Aceasta rezonanta arata legatura dintre Cristalul Vogel si apa pura, o legatura care nu se intalneste intre un cristal obisnuit, neslefuit si apa.



           Radiatia coerenta emisa de cristalul Vogel este capabila sa penetreze campurile radiante adesea dispersate in interiorul si in jurul unui individ. O caracteristica importanta a acestui tip de cristal este rezonanta sa cu apa. Corpul fizic este compus din sisteme de cristale lichide in membranele celulare, in fluidele intercelulare precum si in structurile mai mari cum ar fi sistemele musculare si nervoase, limfa, sangele, etc.
            Deoarece mai mult de 75% din corpul fizic este alcatuit din apa, cu acest cristal energiile subtile pot fi introduse mult mai usor in corp. Prin folosirea unui cristal acordat in mod potrivit la care aceste structuri de cristale lichide din corp raspund, echilibrul si coerenta pot fi restabilite furnizand "informatia" necesara sau nutrientii energetici necesari.
            Vogel afirma ca a putut obtine chiar si electricitate cu ajutorul acestui tip de cristal (75 volti, curent continuu) introducandu-l intr-un sistem de bobine special concepute.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...