duminică, 30 octombrie 2011

Puterea Inimii

           
            Cercetatorii de la institutul american HearthMath au descoperit ca inima emite un camp magnetic de 5 000 de ori mai mare decat cel emis de catre creier,avand o raza de actiune de cel putin 2,5 m si ajungand chiar si pana la o distanta infinita.De asemenea campul electric emis de catre inima este de 60 de ori mai puternic decat cel emis de catre creier.                  
              Aceasta inseamna ca din anumite puncte de vedere inima este mai puternica decat creierul.Si mai interesant este ca, aceste campuri electromagnetice sunt purtatoare de informatie.


              In anul 1991 doctorul J.Andrew Armour a introdus pentru prima data termenul de "creier al inimii".Sistemul nervos complex si intrinsec al inimii spunea Armour, poate fi numit "un creier mic",el fiind o retea complexa formata din mai multe tipuri de neuroni,proteine si celule suport asemenea celor care se gasesc si in creierul din craniu.Acest "creier al inimii" poate invata,poate sa simta anumite lucruri si chiar sa-si aduca aminte.


                                                                                            
                Conform cercetatorilor atat inima cat si creierul au abilitatea de a anticipa viitorul,abilitate ce exista intuitiv in fiecare om.Inima poate genera un camp energetic pozitiv sau negativ in jurul unei persoane.Aceste campuri pot influenta fie pozitiv oamenii reducand stresul,mania,anxietatea si aducand armonie acolo unde exista haos fie negativ,distrugandu-i.
               Aceste descoperiri sunt in acord si cu ceea ce spune Cuvantul lui Dumnezeu.Conform Bibliei inima reprezinta de multe ori vointa unei persoane sau chiar a unei natiuni intregi.Inima unei persoane dezvaluie adevarata sa natura si motivatie.


 
         
                In Luca 21:1-4 Mantuitorul spune despre vaduva ca cei doi bani dati in vistieria Templului au valorat mai mult decat toate darurile celorlalti...caci ceea ce ea a dat a fost din saracia ei si din tot ceea ce avea pentru viata.Cu alte cuvinte...ea a dat din tot ceea ce avea in inima ei , iar la Ieremia 17:10 spune : "Eu,Domnul,patrund inima si incerc rarunchii..."
               Inima insa,poate fi si inselatoare ( Ieremia 17:9 )...ceea ce inseamna ca trebuie sa fim precauti atunci cand ne incredem in ea.Tot ceea ce inima "ne porunceste"sa facem trebuie trecut prin filtrul gandirii si intelepciunii noastre.


              Atunci cand dorim binele cuiva drag intre inima si minte se realizeaza o armonie,iar aceasta coerenta ne va vindeca si ne va aduce alinare sufleteasca si trupeasca atat noua cat si persoanei respective....iar simpla stare de pace,bucurie si fericire sufleteasca pe care o avem atunci cand daruim ceva unei persoane,este cea mai elocventa dovada a puterii inimii.

                                               

3 comentarii:

 1. Multumesc pentru impartasirea vestilor bune si ca exista posibilitatea nu numai sa testam stresul dar si sa ne antrenam pentru a fi in armonie scazand depresia, anxietarea, oboseala si imbunatatatind relatiile, comunicarea, ascultarea, focusarea, somnul.
  Pentru Romania eu sunt terapeut acreditat HeartMath pentru sedinte private si EDEN CENTER e importator unic cum vedeti pe site-ul lor. Aparatele disponibile: http://edencenter.ro/ro/115-Inima. Si e mai avantajos sa comandatin la noi pt ca:
  - pretul e mai mic daca calculati shippingul si tacele vamale
  - aveti sedinta gratuita pentru a vedea tipourile de aparate si, daca il doriti, pentru a invata sa folositi
  - aveti suport, documnetatie si garantie fara a trebui sa trimiteti aparatul inapoi platind shipping 100 USD

  Comenzi si programari pentru a vedea la 0740176750 Simona Ionita Terapeut acreditat HeartMath

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...