miercuri, 4 februarie 2015

Fotografierea gandului


           Una dintre cele mai mari puteri ale omului este gandul. Emisia si receptionarea gandurilor reprezinta o necunoscuta ce de ani buni a pus pe ganduri lumea stiintifica.
           Cei cu puteri paranormale spun despre ganduri ca poseda greutate, forma, marime, culoare, calitate si putere. Avand proprietati asemanatoare obiectelor fizice, acestea pot fi inregistrate pe un film, pelicula sau placa fotografica. Atunci cand un gand patrunde intr-o minte calma el ia o forma si un nume. Gandul este cel de la care se creaza totul. La fel ca si in fizica unde energia nu poate disparea ci se poate transforma in alte forme de energie asa si gandul ce inseamna energie, nu poate fi distrus.


           Istoria fotografiei gandului uman incepe inca din anul 1897, atunci cand maiorul francez Darget dupa ce priveste aproximativ o jumatate de ora o sticla de coniac obtine pe o placa fotografica imaginea acesteia. Fotografia gandului uman se mai numeste si gandografie. Aceasta este strans legata de un alt tip  de fotografie si anume de cea psihica (tauthografia).
           Inceputurile fotografiei psihice ne duce si mai mult pe axa timpului in anul 1861. In acest an, gravorul William H. Mumler (Boston) face publice cateva placi fotografice in care apare alaturi de alte persoane pretinse a fi reincarnate. Desi presa spiritualista a vremii le prezinta ca fiind dovezi clare ale existentei vietii de dupa moarte, aceste fotografii au starnit dispute aprinse privind autenticitatea lor. In urma investigatiilor efectuate la acea vreme imaginile se deosebesc a fi niste...falsuri !! Persoanele au fost recunoscute ca fiind oameni vii din Boston si nicidecum niste...reincarnati. Demascat, Mumler isi paraseste resedinta din Boston si se muta in New York. Totusi, chiar si in ziua de astazi exista persoane care cred ca fotografiile lui Mumler nu au fost trucate.
Fotografii ale lui Mumler
           Intre 1910 si 1913 japonezul Tomokiki Fukurai, profesor la catedra de psihologie din Tokio, realizeaza mai multe experimente in care mai multe femei erau puse sa afle continutul unei placi fotografice nedevelopate cu ajutorul clarviziunii. Printre seturile de placi fotografice  existau si unele care nu erau impresionate. Dupa developare, Fukurai a fost surprins sa constate ca desi nu au fost expuse la lumina, si acele placi erau impresionate de...gandurile femeilor !!


           Fukurai obtine o serie de imagini mai mult sau mai putin clare, ideograme japoneze, figuri geometrice,etc. In anii '30 acesta calatoreste in Occident (Franta,Anglia,SUA) unde isi publica rezultatele cercetarilor si introduce pentru prima data notiunea de gandografie (1931).

Imagine obtinuta de Tomokiki Fukurai
          Gandografii mai putin spectaculoase reuseste sa obtina si englezul Carrington cu ajutorul lui Joseph Rusk in anii '20. O serie de imagini simbolice (puncte,linii,cercuri) sunt inregistrate pe o placa fotografica pe care o tinea la 30 cm de frunte. In cazul gandografiei soarelui acesta obtine doar niste linii ce formau razele.


          Incepand cu anii 1963-1964 are loc o serie de experimente conduse de Pratt, Jule Eisenbud si Stevenson care il au ca personaj principal pe Ted Serios, un somer alcoolic in varsta de 34 de ani ce avea o capacitate deosebita : putea sa impresioneze filmele de polaroid privind prin obiectivul unui aparat cu obturatorul inchis.
         Serios avea un ritual al sau : inainte de sedinta se incalzea cu whisky si bere !! Dupa incalzire, concentrandu-se intens asupra obiectivului aparatului, il privea de la o distanta situata intre 20-40 cm, gemea iar in momentul cand era gata facea un semn pentru declansare.
         Tipul de camera folosit era Polaroid Land 95 sau 95 A cu developare automata la aproximativ 15 secunde de la impresionare. Obiectivul aparatului avea diafragma ajustata la f = 11, distanta focala fixata la infinit iar timpul de expunere 1/30 secunde.
         Intre 1964-1967 Ted Serios a produs peste 400 de gandografii cu aproximativ 100 de teme diferite. Majoritatea infatisau : monumente si constructii inalte din diferite tari, oameni, automobile si chiar simboluri falice.


          Abilitatea de a impresiona filmele si placile fotografice se mentinea chiar si atunci cand in fata obiectivului era asezat un disc pe care se proiecta o lumina difuza. Majoritatea constructiilor si monumentelor reprezentate in imagini erau o noutate pentru Serios care nu le vazuse niciodata pe viu (exp. turnul Kremlinului). Temele erau alese atat de el cat si de catre cei ce participau la experimente.
                                                        Imagini obtinute de Ted Serios




In partea stanga se afla imaginea obtinuta de Serios
 iar in dreapta imaginea reala a constructiei

Grajdurile Williams Livery din Colorado,
in partea stanga imaginea obtinuta de Serios
          Pentru a-si concentra puterea mentala si a o dirija catre placa fotografica, Ted se folosea de un mic dispozitiv denumit "gizmo", care nu era decat o simpla bucata de hartie neagra sub forma de tub avand un diametru de 3 cm si o lungime de 2,5 cm. Din considerente psihologice Serios sau cineva din echipa, inainte de experiment aplica dispozitivul pe obiectivul aparatului.
"Gizmo"
          Multe gandografii au fost realizate fara "gizmo" si fara obiectiv, cu Ted situat in interiorul unei custi Faraday. Baraje de plumb au fost asezate intre subiect si obiectivul camerei insa acestea nu au putut opri forta gandului !! Eventualele contrafaceri ale imaginilor sunt excluse intrucat aparatul Polaroid asigura automat developarea in 15 secunde de la impresionare.
          In timp, Ted si-a pierdut capacitatea nemaiputand obtine fotografii ale gandurilor si moare la 30 decembrie 2006.
          Numeroase cercetari au aratat ca impresionarea placilor fotografice nu se datoreaza radiatiilor luminoase UV (radiatiile din spectrul vizibil fiind blocate), alfa, gamma sau X, ci unui alt tip de radiatie (energie) inca necunoscut. Interesant este ca atat celelalte placi fotografice sau clisee din magazia aparatului cat si mostrele de film dispuse in jurul sau, nu au fost impresionate . Acest lucru exclude ipoteza existentei unui camp radiativ ce ar actiona pe un spatiu geometric mai larg.

Ted Serious
          Gandurile si sentimentele influenteaza structura materiei. Aceasta este concluzia cercetatorului japonez Masaru Emoto ce a studiat multi ani influenta gandurilor asupra materiei si in special asupra apei. In urma experientelor, acesta a observat ca in functie de gandurile transmise apei, structura sa cristalina se modifica.

Aspectul unui cristal de apa care a fost supusa unor ganduri de armonie

Aspectul apei careia i s-a transmis un gand "am sa te omor"
          Gandurile care sunt forme de energie mentala pot influenta atat materia cat si psihicul uman ( vezi si Pot gandurile noastre sa influenteze pe cineva de la distanta? ). Ele pot fi transmise pe distante infinite si aproape instantaneu, calatorind cu mult mai repede decat viteza luminii. Pentru ganduri nu exista nici timp si nici spatiu, ele putand fi percepute atat de catre om cat si de catre celelalte forme de existenta.

Aveti grija ce ganditi caci...gandurile voastre pot calatorii acolo unde nici nu va puteti imagina, si pot fi receptionate chiar si de catre cine nu banuiti !!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...