marți, 12 mai 2020

Incarcarea apei cu ajutorul culorilor




            Apa poate fi incarcata cu ajutorul culorilor si apoi bauta sau folosita extern. Culoarea este percepția de către ochi a uneia sau a mai multor frecvențe (sau lungimi de undă) de lumină. S-a demonstrat stiintific faptul ca lumina si culorile produc anumite efecte asupra organismului uman.   Culorile activeaza prin intermediul retinei terminatiile nervoase si influenteaza starea generala a organismului si moralul. Ne influenteaza starea de spirit si pot calma sistemul nervos fiind un excelent tratament ce actioneaza bland asupra organismului. 


           Hidrocromoterapia incorporeaza apa si culoarea si este foarte eficienta in transmiterea efectelor culorilor in organism, apa fiind un "transportor" puternic al energiilor vindecatoare ale culorilor.
           Pentru a incarca apa cu ajutorul unei culori se procedeaza in felul urmator : se toarna apa intr-o sticla, pahar sau intr-un borcan colorat si se aseaza la fereastra astfel incat lumina sa straluceasca prin sticla si apa. Poate fi folosita si o farfurie colorata sau un filtru de plastic colorat in dreptul ferestrei iar apa se toarna intr-un borcan transparent, asezat in fata sursei de culoare. Se lasa intre 1-4 ore, dupa care se pune la frigider si se bea cateva inghitituri de 2-3 ori pe zi la nevoie.
           Apa incarcata de culoare rosie, portocalie sau galbena va dura pe timp rece, intre 2 si 3 saptamani. Pe timp cald, daca nu este pusa in frigider, isi pierde incarcatura de culoare dupa 3-4 zile. Celelalte culori pot dura mai mult.



          Culoarea portocalie este indicata pentru afectiunile intestinului gros (chakra portocalie se afla in zona intestinului gros), si se recomanda a fi consumata inainte de masa (in special in cazul constipatiilor).
          Culoarea albastra este relaxanta pentru minte si corp, ajuta la scaderea tensiunii arteriale si poate reduce ritmul cardiac rapid. Este asociata cu organe precum ochii, urechile si nasul, fiind benefica in tratamentul bolilor acestor organe.
          Culoarea verde este o culoare odihnitoare si simbolizeaza cresterea si regenerarea. Este benefica pentru inima, plamani si sistemul circulator.



          Aceleasi culori utilizate pentru a trata chakrele se pot folosi si pentru zonele fetei care corespund celor sapte chakre :

1. Rosu : barbie, maxilar, buze
2. Portocaliu : cavitate bucala, gingii, limba
3. Galben : gat
4. Verde : nas
5. Albastru : frunte, ochi
6. Indigo : urechile si al treilea ochi
7. Violet : chakra coroanei


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...