sâmbătă, 16 mai 2015

Magia ochilor albastrii

      "Un ochi frumos face tacerea elocventa , un ochi binevoitor transforma contradictia intr-un consimtamant , un ochi manios deformeaza frumusetea. Aceste mici organe dau viata fiecarei parti a fiintei noastre"(Joseph Addison).

       Unul dintre lucrurile cele mai deosebite ale oamenilor este culoarea ochilor. Din ce in ce mai multi oameni de stiinta, parapsihologi sau astrologi sunt de parere ca fiecare culoare a ochilor dezvaluie o multitudine de informatii despre o anumita persoana.
       Culoarea albastra este una dintre culorile ce fascineaza cel mai mult persoanele din jur, facandu-le sa si-o doreasca. Ochii sunt primii care ne atrag atentia atunci cand ne uitam catre fata unei persoane. Sunt oameni pe care ochii ii dau de gol atunci cand mint sau spun adevarul.
       Cercetari in domeniu au demonstrat ca exista o legatura intre personalitatea unei persoane si ochii acesteia. Ochii ne pot releva anumite trasaturi de personalitate si ne pot ajuta sa ne dam seama de anumite linii de caracter ale persoanei cu care socializam.a) Culoarea albastra : 

        Este culoarea puritatii semnificand vindecarea si purificarea. Este considerata culoarea intelectului, inducand o stare de liniste interioara si meditatie. Are in general un efect relaxant asupra sistemului nervos.

b) Nuante de albastru :

        Cu cat cantitatea de melanina din iris (componenta colorata a ochiului) este mai scazuta cu atat culoarea ochilor va fi mai deschisa.


Click pentru marire

c) Ce spun ochii albastrii despre personalitate :

- atractivitate, inteligenta, senzualitate ;
- saruta foarte bine si...pasional ;
- au un sarm si un farmec deosebit ;
- sunt blanzi si au relatii in general stabile si de lunga durata ;
- le place sa faca surprize placute si sa ofere lucruri frumoase persoanelor pe care le iubesc ;
- se indragostesc repede ;
- au darul de a-i face fericiti pe cei din jur si sunt atentii la detalii ;
- sunt sinceri, spirituali, calmi si au o natura luminoasa ;
- gandesc strategic planificandu-si si structurandu-si timpul mai chibzuit (studiu realizat la Univ. Louisville, SUA) ;
- sunt alaturi de cei care trec prin momente grele si fac orice pentru a le face placerea ;
- pot fi incapatanate si cu spirit critic ridicat, in special atunci cand se apara ;
- sensibilitate in limite normale ;
- sunt persoane cu o rabdare foarte mare si in care se poate pune baza la nevoie ;
- nu suporta sa fie contrazisi atunci cand acest lucru este facut pe nedrept ;
- ochii albastrii stimuleaza studiul (experiment realizat in anul 1991 pe 100 de voluntari de catre prof. Anthony Fallone, Univ. din Edinburgh) ;
- se inteleg in general foarte bine cu cei din jur, iar uneori au atuul de a uita foarte repede supararile ;
- au mai multa grija de lucrurile noi pe care le primesc si prezinta o memorie vizuala dezvoltata ;
- sunt mai putin predispusi sa faca dezvaluiri despre ei insisi in discutiile purtate la psiholog (studiu in Journal of Social Psychology, 1997).
- sunt inclinati spre stiintele exacte precum matematica, informatica, fizica,etc.
- sunt creative cu dorinta mare de cunoastere si emana o energie specificad) Compatibilitate :

        Conform astrologilor, schimbarile perfecte de energie, informatii si sentimente ale persoanelor cu ochii albastrii sunt cu persoanele ce poseda ochi caprui. Ochii albastrii imbina energia Soarelui cu energia combinatiei Saturn-Venus-Uranus.

e) Curiozitati :

- emotiile pot schimba atat dimensiunea pupilei cat si culoarea irisului, unii oameni schimbandu-si culoarea ochilor atunci cand sunt fericiti, suparati sau indragostiti ;
- ochii albastrii vad mai bine in conditiile unei luminozitati mai scazute, ei filtrand mai putina lumina ;
- se spune ca atunci cand o femeie este indragostita de un barbat, aceasta il priveste cu pupilele dilatate.

f) Amplificarea si modificarea nuantei :Cei care doresc o nuanta mai deosebita, mai aparte sau mai intensa pot folosi autosugestia pentru amplificarea ei :

1- Alegeti-va nuanta pe care o doriti si fixati-o bine in minte privind o fotografie sau pur si simplu gandindu-va la ea;
2- Privind fotografia sau avand nuanta in gand va veti aseza calm pe un fotoliu sau in pat si veti incerca sa va relaxati cat mai profund ( vezi Metode de relaxare);
3- Cand a-ti ajuns la stadiul relaxarii profunde veti da comanda : "Ochii mei devin din ce in ce mai....";
4- In timp ce dati comanda observati mental imaginea corectata a ochilor. Modelati imaginea dupa cum doriti mentinand-o 10 secunde in mental si incercati sa o faceti sa patrunda in interiorul vostru ;
5- Repetati exercitiul 4 saptamani de aproximativ 3-5 ori pe zi cu maxim de concentrare si vointa;
6- De asemenea alimentatia bogata in semintele de floarea soarelui, stridii, migdalele si vitamina B6 poate determina cresterea de melanina si deci o culoare mai intensa sau mai inchisa a ochilor.


Nu uitati ca..."fiecare poarta in sine fericirea lui, dar nu fiecare o gaseste"...folositi inima si ochii pentru a vedea nu doar frumusetea lucrurilor inconjuratoare ci si frumusetea sufletului care este lumina existentei noastre...caci dupa cum spune si Stanislaw Lem..."iti poti inchide ochii fata de realitate , dar nu si fata de amintiri"...


4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...