duminică, 29 septembrie 2013

Numarul Fiarei : 666Cuprins :

1.Apocalipsa 13:18.
2.Interpretarea adventista
3.Istoria versiunii VICARIUS FILII DEI :         -Origini
                                                                   -Donatia lui Constantin
                                                                   -Our Sunday Visitor
                                                                   -VICARIUS FILII DEI da 664 nu 666
                                                                   -Coroanele si mitrele papale
4.Titlul oficial al Papei
5.Interpretari ale lui 666 : Nero , Ellen Gould White
6.Samuele Bacchiocchi
7.Variante ale numarului Fiarei: 616, 665
8.Biocipul si Codul de bare

1.Apocalipsa 13:18

   Apocalipsa 13:18 spune :"Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase".
      In Textus Receptus , derivat din textele Bizantine numarul 666 este reprezentat la final din trei litere :  χξς


    καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ.Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων τὸν νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ χξϛʹ


2.Interpretarea adventista : 

      In brosura "Ce ne aduce viitorul"pag.47,Ed.Pazitorul Adevarului,Bucuresti.adventistii de ziua a saptea afirma ca Papa este Fiara din Apocalips 13:28.Ei spun ca titlul oficial al Papei este "VICARIUS FILII DEI".Folosind tehnica gematriei (echivalarea literelor cu numere),valoarea numerica corespunzatoare acestui titlu este 666.Asa sa fie oare?
     Anumite litere latine au valoare numerică.Acestea sunt urmatoarele: I = 1, V = 5, X = 10, L = 50, C = 100, D = 500, M = 1.000. La acestea adaugam W = 10, intrucat avem un V dublu, iar pe U î-l considerăm V, pentru că în alfabetul latin nu se face diferență între cele doua. Calculand valoarea numerica pentru fiecare cuvant obtinem:
Vicarius = 112, 
Filii        = 53, 
Dei        = 501
   TOTAL : 666  

 3.Istoria versiunii VICARIUS FILII DEI :

      a)-Origini : 

      Povestea cu "Vicarius Filii Dei" scris pe Coroana Papala a fost inventata de un pastor prezbiterian ,Hoffman, care pretinde ca ar fi vazut cu ochii lui pe Papa Gregorie al 16-lea celebrand slujba de Pasti cu o Coroana pe cap ce avea aceasta inscriptie.Povestea lui contine totusi numeroase erori, fara a mai pune la socoteala faptul ca Coroanele papale nu au fost niciodata purtate in timpul slujbelor.In 1866 Uriah Smith a fost primul care a propus actuala interpretare a Bisericii Adventiste de ziua a saptea cu privire la semnificatia titlului VICARIVS FILII DEI.Si alti adventisti precum JN Andrews a adoptat de asemenea acelasi punct de vedere spunand ca titlul papei este VICARIVS FILII DEI iar valoarea numerica a acestuia este 666.

     b)-Donatia lui Constantin :       Donaţia lui Constantin este un document ce se refera la asa-zisa împuternicire dată de Constantin I, Papei Silvestru I (314-335) şi papilor care i-au urmat, prin care acestora li se conferea temporar autoritate asupra Romei şi a Imperiului de Apus.Donaţia a fost redactată la Roma la mijlocul secolului VIII d.Hr,iar in secolul XV, Lorenzo Valla a dovedit că documentul reprezenta un fals.Prima mentiune a Vicarius Filii Dei apare in aceasta Donatie.In acest fals Apostolul Petru este numit “Loctiitorul Fiului lui Dumnezeu” (Vicarius Filii Dei), iar papii Loctiitorii lui Petru (vicarius Petrus)...ceea ce inseamna ca...conform interpretarii adventiste si Petru a fost tot o FIARA !! Documentul este considerat de toata lumea un fals grosolan, inclusiv de Enciclopedia Catolica

     c)-Our Sunday Visitor :

      Revista catolică Our Sunday Visitor, din 18 aprilie 1915, răspundea la întrebarea: “Care sunt literele despre care se spune că sunt pe coroana papei, şi ce înseamnă, dacă au totuşi vreo însemnătate? – “Literele înscrise pe mitra papei sunt acestea: Vicarius Filii Dei, care sunt traducerea latină pentru Vicarul Fiului lui Dumnezeu. Catolicii susţin că biserica, care este o societate vizibilă, trebuie să aibă un cap vizibil” (p. 3). Ediţia din 15 noiembrie 1914 a admis că literele latine adunate dau un total de 666, dar a mers mai departe declarând că multe alte nume dau acest total. În ediţia din 3 august 1941, pagina 7, subiectul Vicarius Filii Dei a venit din nou în discuţie, iar afirmaţia care s-a făcut a fost aceea că acest titlu nu este înscris pe tiara papei. Tiara, se afirma, nu poartă nici un fel de inscripţie (p. 7). In lipsa probelor concludente adventistii dau inapoi afirmand ca...in prezent, mitra papală nu mai conţine titlul latin, dar cuvintele se folosesc în ceremoniile de încoronare a oricărui nou papă.     d)-VICARIVS FILII DEI da 664 nu 666 :

      Inainte de a reface calculele sa spunem cate va lucruri despre scrierea romana si numerele romane.
Dupa cum se vede in imaginea de mai jos romanii nu scriau cuvintele pe verticala asa cum fac adventistii de ziua a saptea cu titlul VICARIVS FILII DEI,exceptie facand doar inscriptiile aplicate pe diverse coloane,statui,etc...acolo unde spatiul nu permitea scrierea pe orizontala.

 Inscriptie romana in Gobustan(langa Baku),Azerbaidjan scrisa de Legiunea XII Fulminata
      Până în secolul XIX-lea, pentru cifra „patru” se folosea în special simbolul aditiv „IIII”, desi simbolul „IV” îl întâlnim în manuscrisul „Forme of Cury”, datat cu anul 1390. Forma actuală a cifrei 4 corespunzătoare lui patru s-a fixat numai după aparitia cărtilor tipărite.I inaintea lui V inseamna cifra 4, la fel si  I in fata lui M este egal cu 999, nu cu 1001 !!
      Pentru ca aceste diferente sa nu se observe adventistii folosesc un mic siretlic si anume acela al asezarii pe verticala a cuvintelor VICARIVS FILII DEI, precum si a inserarii de pauze intre litere.Facand acest lucru,pentru omul de rand este greu de sesizat aceste neconcordante.

Sa refacem calculele:
Asadar conform calculelor corecte,valoarea numerica a cuvintelor VICARIVS FILII DEI este 664 si nu 666!

     e)-Coroanele si Mitrele Papei :
      Desi exista sute de imagini datand de sute de ani cu mitrele si coroanele papei (busturi, picturi, desene, fotografii, planuri de design, etc),pe nici una dintre ele nu apare inscris titlul VICARIUS FILII DEI !!
      Majoritatea Coroanelor Papale au fost distruse in 1798 de francezi, iar cele care au ramas nu au insemnat nimic pe ele.Dupa 1800 au fost confectionate si daruite papei mai multe Coroane pe care nu apare insa titlul VICARIUS FILII DEI, doar :C HRISTI VICARIO - IN TERRA - REGUM , si care insa prin nici o metoda nu poate da 666..Toate aceste coroane inca mai exista si sunt afisate public.The Catholic Encyclopedia face deosebire între mitră şi tiară descriind tiara ca un ornament non-liturgic, iar mitra ca un obiect purtat pentru funcţiile liturgice.

  Coroana purtata de Pius IX

                                            C HRISTI VICARIO - IN TERRA - REGUM

Inocentiu III 1198-1216
Ioan XXIII binecuvantand, 1958-1963
Pius X 1903-1914

                                                               
Benedict XVI
       Teologul adventist Samuele Bacchiocci (Prof.of Theology Andrews University ) recunoaste ca multe persoane au aratat imagini trucate ale unor coroane papale avand inscris titlul VICARIVS FILII DEI.(Endtime issues newsletter No.139-The mark and number of the Beast).

       4.Titlul oficial al Papei


Lista oficiala a titlurilor Papei in ordinea in care acestea sunt prezentate in "Annuario Pontificio"(publicatie oficiala catolica) sunt:

-Episcopul Romei
-Vicar al lui Iisus Hristos
-Succesor al Printului Apostolilor
-Pontif Suprem al Bisericii Universale
-Primat ai Italiei
-Arhiepiscop si Mitropolit al Provinciei Romane
-Suveran al statului Vatican
-Servitor al Servitorilor lui Dumnezeu
       Dupa cum vedem....nici vorba de "Vicarivs Filii Dei".Este drept ca in lista titlurilor Papei apare "Vicar al lui Iisus Hristos" (Vicarius Christi),insa calculand valoarea numerica pentru acest titlu sau pentru oricare din acea lista,nu ne va da niciodata 666 !  

      5.Interpretari ale lui 666 : Nero , Ellen Gould White,Secta Adventului

       Pe seama numarului 666 s-a facut numeroase speculatii.Cu toate acestea majoritatea specialistilor sunt deacord ca el ar putea avea o dubla semnificatie : una care se aplica vremurilor noastre si una care se aplica in vremea crudului imparat Nero.

a)-NERO : valorile numerice ale alfabetului ebraic, îl indică pe Caesar Neron(54-68d.Hr), împăratul Romei, primul mare persecutor al creştinilor ca fiind Fiara.Pentru aducerea de jertfe zeilor, creştinilor se  eliberau un certificat (libellus) special eliberat care să facă dovada participarii lor la jertfele păgâne.În timpul domniei împăratului Decius (249-251 AD), cei care nu aveau certificatul de sacrificiu (Libellus) nu puteau desfasura diferite activitati.
      Totusi...conform parerilor altor specialisti Apocalipsa a fost scrisa dupa sinuciderea lui Nero in anul 68 d.Hr.în timpul domniei imparatului roman Domitian, probabil în anul 95 sau 96.Intrucat Apocalipsa vorbeşte despre un eveniment profetic viitor, spun ei,este imposibila o astfel de interpretare in care Nero sa fie identificat cu Fiara.Cu toate acestea au circulat zvonuri precum ca Nero nu ar fi murit in anul 68,el dorind sa se reintoarca la putere.De asemenea stilul de conducere al lui Domitian nu diferea foarte mult de cel al lui Nero,asa ca o eventuala trimitere la acesta din urma a cartii Apocalipsei nu ar fi exclusa.

      Sa vedem care sunt valorile numerice ale numelui sau:
-In forma aramaica (limba vorbita in perioada scrierii Apocalipsei)  numele sau se scrie: Nrwn QSR (pronuntat "Nerōn Kaisar")


-Forma latina a numelul este :  Nero Caesar
 Echivalentul numeric al numelui Nrwn QSR este:
50+200+6+50+100+60+200= 666
In versiunea latina , fara "n" la sfarsit vom avea : Nro Qsr , care transcris in ebraica se scrie נרו קסר

        Numarul 616 apare in unele manuscrise timpurii ale Apocalipsei,insa Irineu atribuia acest numar unor erori de copiere.Oricare ar fi adevarul acest lucru nu face decat sa intareasca si mai mult convingerea ca NERO este un foarte posibil "candidat" la titlul de Fiara.
Această interpretare este preluată și de către IPS Bartolomeu Anania.

b)-ELLEN GOULD WHITE: 666(Fiara) nu este numarul unui "titlu" dupa cum am vazut,insa este un numar al unui "nume".Sa vedem care sunt valorile numerice ale numelui profetesei adventiste Ellen Gould White:
Nota* (W este 2 de V)
       Surprinzator sau nu... suma valorilor numerice ale numelui ELLEN GOULD WHITE este 666 !! De data aceasta avem un nume de om, si nu un simplu titlu purtat de mai multi oameni care apare intr-un document fals (Donatia lui Constantin) iar numarul este cu adevarat “un numar de om”, asa cum spune si Scriptura.Si chiar daca aceasta ar fi doar o coincidenta, este totusi prea mare ca EGW sa fie un indrumator si un exemplu al crestinilor.

 Ellen Gould White

                                                               
c)-Secta Adventului
       Mai mult,daca luam cuvintele : "Secta adventului" si selectam literele care reprezinta numere romane vom avea: SECTA ADVENTVLVI = 666 adica 100+500+5+5+50+5+1=666
       Aceasta inseamna ca dupa interpretarea adventista , chiar ei ar putea reprezenta numele si numarul Fiarei.

      6.Samuele Bacchiocchi

       Teologul Samuele Bacchiocchi,unul dintre cei mai cunoscuti teologi adventisti atat in randurile bisericii adventiste cat si in afara acesteia,cunoscut si pentru opozitia sa fata de muzica rock,hirotonirea femeilor si consumul de alcool, admite faptul ca "identificarea numarului 666 cu VICARIVS FILII DEI nu poate fi sustinuta de textul Apocalipsa 13:18 intrucat acesta nu spune ca semnificatia lui 666 poate fi gasita inlocuind literele cu valorile lor numerice.O astfel de metoda de interpretare numerica nu este cunoscuta in Biblie". Mai departe el adauga: "Liderii Conferintei Generale...au infiintat un comitet de studiu special(pentru a raspunde atacurilor catolice care cereau ca adventistii sa aduca dovezi in sprijinul teoriei).LeRoy Froom a fost trimis special la Vatican pentru a gasi documentatia necesara insa eforturile sale s-au dovedit a fi inutile...concluzia studiilor recente adventiste este ca interpretarea numerica traditionala a numarului 666 ca reprezentand valoarea numerica a lui VICARIVS FILII DEI,nu poate fi aparata exegetic si istoric...studiile recente favorizeaza o interpretare simbolica a numarului...  "(Endtime issues newsletter No.139-The mark and number of the Beast)
       Surprinzator sau nu iata ca nici liderii adventistilor nu mai cred in aceasta interpretare...o interpretare destul de rigida fara dovezi clare si concrete insa de care s-au folosit ani de-a randul si inca se mai folosesc pentru a-si atrage credinciosii.

 7.Alte variante ale numarului Fiarei: 616, 665:

           616

      În anul 1844 Constantin von Tischendorf, unul dintre cei mai mari cercetători în critica textuală, descoperitorul Codexului Sinaiticus, a mers la Paris pentru a cerceta un manuscris care conţinea o operă a Sf. Efrem Sirul scris în limba siriacă. El a observat că sub textul siriac se află urme ale unui alt text grecesc. În mediile monahale între secolele IX-XIII, datorită lipsei de material, scribii răzuiau un manuscris existent şi refoloseau membrana pentru scrierea altor texte. De data aceasta textul ras a fost unul dintre cele mai importante texte care data din jurul anilor 400. Datorită lui Tischendorf, în decurs a 2 ani acest text a fost recuperat. Acest manuscris se numeste Codex Ephraemi Rescriptus.
    Spre surprinderea cercetătorilor, acest manuscris, care era a doua sursă ca importanţă pentru textul Apocalipsei, conţinea, la Ap. 13:18 un alt număr al fiarei: 616. Această descoperire a pus la încercare textul primei variante, dar în acelaşi timp a crescut interesul asupra cercetării acestui pasaj.

Papyrus 115

                                                                           
Codex ephremi
      Prima mentiune despre existenta acestui numar 616 in unele manuscrise biblice este facuta de Sf. Irineu din a doua jumătate a secolului II.Sf. Irineu a fost ucenic al Sf. Policarp care la randul lui a fost ucenic direct al Sf. Ioan.La mai putin de o suta de ani de la scrierea Apocalipsei au circulat in paralel doua variante de texte cu 666 si cu 616.Irineu spune ca numele dedus din numarul fiarei nu poate fi stiut iar daca acest lucru ar fi fost necesar Sf.Ioan ar si spus direct acest lucru in Apocalipsa.
    Cel mai vechi papirus ce contine textul Apocalipsei este P115.Si acesta contine numarul 616 si nu 666 ceea ce-i face pe cercetatori sa creada ca aceasta este varianta corecta a numarului Fiarei.

           665

     Aceasta varianta apare doar intr-un singur lectionar si anume : 2344 ce dateaza din sec.IX.Varianta 665 nu a primit prea multe credite,ea fiind considerata o eroare de copiere.

 8.Biocipul si Codul de bare       Codul de bare care marcheazã produsele comerciale pe care le cumpãrãm din magazine contine specificat în mod expres numãrul 666, al diavolului, implinind Apocalipsa 13:17-18: "nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, numai cel ce are semnul: numele Fiarei sau numarul numelui Fiarei. Aici e intelepciunea! Cine are pricepere sa socoteasca numarul Fiarei; ca e numar de om. Si numarul ei este 666.Pe codul de bare, nr 6 este simbolizat de doua linii negre subtiri: || care sunt folosite ca separatori la marginea si in interiorul codului de bare, in total 3 separatori ||, adica trei de 6, ceea ce inseamna 666.Cele doua linii || se gasesc si in simbolul dolarului, in simbolul euro astfel  ca numarul 666 ar putea avea si semnificatia inchinarii la materie si la bani.
     
       Incepand de la 1 ianuarie 2004, prin hotararea guvernului PSD si a parlamentarilor PSD, PD si UDMR toti cetatenii Romaniei vor avea carti electronice de identitate continand un cod de bare avand numarul 666 inregistrat pe el.
       Se pare ca si biocipul are la baza acelasi cod de bare cu aceeasi structura informatica 666.El contine atat datele persoanei respective cat si arhiva medicala.Interesant este faptul ca,compania care a implementat ideea acestui biocip, se numeste, Digital Angel( Ingerul Digital).

CONCLUZII:

- "Donatia lui Constantin" nu este un document valabil. Acesta este cunoscut ca fiind un fals.
-Cel mai vechi manuscris al Apocalipsei nu vorbeste de 666 ci de 616.
-Opinia generala a specialistilor este ca Nero este Fiara.
-Nu exista nici o dovada a faptului ca VICARIVS FILII DEI este titlul oficial al Papei
-Adventisti precum Samuele Bacchiochi sunt de acord ca nu exista dovezi in sustinerea teoriei adventiste si sustin o interpretare simbolica a Apocalipsei 13
-Conform modului de interpretare adventista chiar valorile numerice ale numelui Ellen Gould White dau 666,ceea ce este in acord cu Biblia care spune ca 666 reprezinta “un numar de om”.
-Nu exista nici o dovada ca titlul VICARIVS FILII DEI ar aparea pe vreo coroana sau mitra a Papei.
-Suma reala a valorilor numerice ale titlului VICARIVS FILII DEI este 664 !!
-Evenimentele Apocalipsei au o dubla implinire: una in zilele persecutiilor romane (Nero,Domitian,etc) iar cealalta in vremea de acum cand omul este inclinat din ce in ce mai mult spre lucrurile rele.


       Apocalipsa reprezinta o descriere a viitorului Bisericii si a intregii lumi.,lupta impotriva dusmanilor si biruinta finala asupra lor.Părintele Paisie Aghioritul( Sfântul Munte Athos) despre 666 spune:
     "În spatele acestui sistem se ascunde sclavia lui antihrist. Nu minte nimeni asta este adevărul nu poate fi o coincidenţă la nivel mondial numai că lucrurile se întâmplă lent pentru ca să nu ne dăm seama chiar cu trecerea unor generaţii." Numarul si pecetluirea (biocipul,codul de bare,etc) sunt lucruri pregatitoare venirii lui Antihrist.        
      Incercand sa gaseasca solutii si variante "mai bune" pentru ea, OMENIREA,prin organizatii,imperii, razboaie, pacte si diverse actiuni nu face decat sa pregateasca venirea lui Antihrist.Toate aceste organizatii,pacte,razboaie sau intr-un cuvant "solutii"precum si oameni ca Nero sau Hitler nu au facut decat sa pregateasca calea lui Antihrist.

 "Eu sunt Alfa şi Omega, cel dintâi şi cel de pe urmă, începutul şi sfârşitul.Fericiţi cei ce spală veşmintele lor ca să aibă stăpânire peste pomul vieţii şi prin porţi să intre în cetate! " (Apocalipsa 22:13,14)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...