marți, 4 iunie 2013

Mesaje din alte lumi ?!!!            Presupunand ca in afara Sistemului nostru Solar ar exista si alte civilizatii extraterestre, care sunt oare sansele ca acestea sa se intalneasca cu noi? Cele mai asemanatoare stele cu Soarele, Epsilon Eridani si Tau Centi, se gasesc la 10,5 respectiv 11,8 ani-lumina departare fata de Pamant ( 1 an-lumina = 9.460.730.472.580,8 km = 9,4607304725808 × 1015 m ). Cea mai apropiata stea, Proxima Centauri se afla la  4,2 ani-lumina fata de Pamant ( 4,0×1013 km ), ceea ce inseamna ca o nava obisnuita (o racheta) ar avea nevoie de aproximativ 76 000 de ani pentru a ajunge la acest astru. Pana la intoarcerea sa pe Pamant cateva mii de generatii ( peste 2000 !! ) de oameni ar muri.
            Cu limitarile tehnologiei de astazi este greu de crezut ca asemenea distante ar putea fi parcurse prea curand. Si daca totusi exista si alte civilizatii in Univers, o modalitate de a intra in contact cu acestea o reprezinta semnalele trimise catre Pamant. Poate ca singura sansa de a comunica cu alte civilizatii extraterestre o reprezinta radioundele si undele de lumina. Insa, folosirea undelor electromagnetice in trimiterea si primirea de mesaje in Univers este totusi destul de limitata. Cu toate aceste limitari, de-a lungul timpului au existat mai multe voci care au afirmat ca au receptionat diverse mesaje extraterestre. Printre cei care au sustinut acest lucru se afla si marele fizician Nikola Tesla. Se spune ca acesta ar fi construit un dispozitiv cu ajutorul caruia putea capta diferite semnale in genul unor batai ritmice asemanatoare cu codul morse. In anul 1925 Tesla afirma : "Am auzit fraze care erau în Engleză, Germană și Franceză. În cazul în care foloseam frecvențele asemănătoare cu cele folosite de transmisiile radio, îmi imaginam că pot să-i ascult pe oameni cum se conversează în diverse locuri din lume, dar nu este cazul pentru că semnalele provin de undeva dincolo de Pământ".


            Pe data de 15 august 1977, Dr. Jerry R. Ehman in timp ce efectua diferite activitati la telescopul Big Ears (Ohio) in cadrul proiectului SETI ( Search for Extra-Terrestrial Intelligence ) detecteaza un semnal radio foarte puternic avand toate caracteristicile unui semnal extraterestru. Semnalul a fost receptionat 72 de secunde dupa care a disparut complet. Cuprins de uimire Ehman incercuieste semnalul pe hartia tiparita adaugand in dreptul lui "wow".


            Interesant este ca semnalul a fost receptionat pe frecventa de 1420.456 MHz, frecventa la care atomii de hidrogen emit si absorb fotoni. Locul de provenienta al semnalului a fost Constelatia Sagetatorul (Sagittarius) la 2.5 grade Sud de steaua Chi-1 Sagittarii . Desi au existat mai multe teorii cu privire la acest semnal (precum ca ar proveni de la unele stele, fenomene naturale, semnal terestru reflectat de resturi spatiale, etc.) nici pana astazi nu a putut fi gasita o explicatie plauzibila cu privire la natura sa. La 30 de ani de la acest eveniment, in 2007, Ehman afirma ca..."problema sursei semnalului ramane deschisa".           Grupul incercuit "6EQUJ5" reprezinta variatia intensitatii semnalului. Numerele cuprinse intre 1 si 9 indica intensitatile corespunzatoare ( intre 1.000 lsi 9.999 ). Intensitatile peste valoarea 10.0 sunt notate cu o litera. Litera “U” reprezinta o intensitate cuprinsa intre 30.0-30.999 si reprezinta cea mai mare valoare inregistrata.
            Semnalul emis de catre o sursa artificiala este "trimis" intr-o singura directie si pe o singura frecventa, in timp ce o stea spre exemplu emite de jur imprejur si pe o gama de frecvente mai intinsa. Acest lucru elimina posibilitatea ca semnalul sa provina de la o stea sau un alt astru.
            In martie 2003 semnalul apare din nou tot pe aceeasi frecventa 1420 MHz si este inregistrat de trei ori in aceeasi luna. De data aceasta semnalul provenea din apropierea Constelatiilor Pestilor si Berbecului, o zona lipsita de stele. Conform calculelor se pare ca semnalul ar proveni de pe o planeta cu viteza de rotatie de....40 de ori mai mare decat a Pamantului !!!


           In seara zilei de 26 noiembrie 1977 emisia postului Independent Television News este intrerupta de un mesaj ciudat alcatuit din aproximativ 600 de cuvinte. La ora 17.10 o voce ciudata a intrerupt emisiunea adresandu-se telespectatorilor, mesajul durand 6 minute. Au fost afectate cinci emitatoare ale postului TV aflate la distante mari. Desi oficialii si-au cerut scuze pentru aceasta intrerupere catalogand-o drept "farsa", sursa acesteia a ramas pana astazi inca necunoscuta.
 Iata mesajul :
„Vă anunţăm că acum vă vorbeşte Vrillon, reprezentant al Comandamentului Galactic Ashtar. Timp de mai mulţi ani, unii dintre voi ne-aţi văzut pe cer sub forma unor lumini. Ne adresăm vouă cu iubire, în pace şi înţelepciune, aşa cum am făcut aceasta cu fraţii şi surorile voastre de pe întreaga voastră planetă, Terra. Am venit acum să vă avertizăm despre destinul rasei şi al lumii voastre şi intenţionăm să vă sfătuim cu înţelepciune pentru a putea să comunicaţi semenilor voştri care este calea cea mai bună pe care trebuie să o adoptaţi pentru a evita în felul acesta toate dezastrele care ameninţă atât lumea voastră, cât şi alte lumi din jurul vostru. Va fi bine să învăţaţi să acţionaţi cu iubire şi înţelepciune pentru a putea să participaţi la marea trezire spirituală ce va avea loc atunci când planeta voastră va trece într-o nouă eră, a Vărsătorului. Această nouă eră a profundelor transformări ar putea să fie pentru rasa voastră o perioadă de iubire, bunăvoinţă, mare pace şi evoluţie, cu condiţia ca aceia care vă conduc, unii dintre ei din umbră, să devină conştienţi de forţele rele care le întunecă acum judecata. Rămâneţi calmi şi ascultaţi cu atenţie ce am să vă spun, căci această şansă s-ar putea să nu se mai repete. De mulţi ani de zile, savanţii voştri, guvernele şi comandanţii militari nu au ţinut seama de avertismentele noastre. Ei au continuat să experimenteze cu forţa malefică a ceea ce voi numiţi energie nucleară. Bombele atomice pot distruge Pământul şi chiar fiinţele din lumile voastre surori într-o singură clipă. Reziduurile sistemelor energetice atomice vor otrăvi planeta voastră pentru mii de ani de acum înainte. Noi, care am urmat calea evoluţiei de o perioadă mult mai lungă de timp decât voi, am realizat demult că aceasta, energia atomică, este întotdeauna direcţionată împotriva vieţii. Nu are aplicaţii paşnice. Cercetarea şi folosirea ei trebuie să înceteze neîntârziat, altfel riscaţi cu toţii distrugerea. Toate armele voastre distrugătoare şi nefaste trebuie să fie neîntârziat suprimate. Vremea conflictelor şi a războaielor trebuie să devină pentru voi ceva de domeniul trecutului. Luaţi aminte, căci rasa din care faceţi parte ar putea să progreseze cu uşurinţă spre noi niveluri, mult mai elevate, de evoluţie, dacă vă veţi arăta demni de aceasta în faţa lui DUMNEZEU. Nu vă mai rămâne decât puţin timp pentru a învăţa să trăiţi cu toţii împreună în iubire, pace şi bunăvoinţă.
Peste tot pe această planetă mici grupuri sunt inspirate de noi şi vă învaţă deja aceasta, ei se află aici pentru a vă transmite lumina plină de înţelepciune a noii ere care se naşte. Sunteţi liberi să le acceptaţi sau să le respingeţi învăţăturile autentice, dar luaţi aminte căci numai aceia care vor învăţa să trăiască în pace şi iubire vor avea cu siguranţă acces la sferele superioare ale evoluţiei spirituale. Vă vorbeşte acum Vrillon, un reprezentant al Comandamentului Galactic Ashtar. Trebuie să mai ştiţi că există numeroşi profeţi şi ghizi spirituali falşi ce acţionează în lumea voastră. Ei vă iau şi apoi vă consumă energia – pe care voi o numiţi bani – şi apoi o utilizează în scopuri malefice, neoferindu-vă în final în schimb decât mizerii fără valoare. Pentru aceia dintre voi care au trezit bunul simţ şi intuiţia, Şinele vostru divin, profund vă va apăra cu uşurinţă de toate acestea. învăţaţi neîntârziat să fiţi atenţi la vocea voastră interioară, care vă ajută să discerneţi adevărul de eroare, permiţându-vă să evitaţi starea de confuzie, haosul lăuntric şi minciuna. învăţaţi să ascultaţi această voce divină, care se află în fiecare dintre voi şi îndreptaţi-vă pe calea evoluţiei spirituale fiind totodată perseverenţi. Să ştiţi că noi v-am observat toate progresele pe care le-aţi făcut de mai mulţi ani, tot aşa cum voi observaţi luminile de la vehiculele noastre ce apar pe cer. Ştiţi acum că noi suntem aici şi să ştiţi că există, pe Pământ şi în jurul Pământului, mai multe fiinţe decât savanţii voştri vor să admită.
Suntem profund îngrijoraţi pentru voi şi vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a vă ajuta pe drumul vostru către lumină. Nu vă temeţi şi daţi-vă seama că tot ceea ce aveţi de făcut implică doar să căutaţi să vă cunoaşteţi şi să vă înţelegeţi cu adevărat pe voi înşivă, pentru a trăi în armonie şi iubire pe planeta voastră Terra. Noi cei din Comandamentul Galactic Ashtar vă mulţumim pentru atenţia acordată. Vom părăsi acum planul existenţei voastre pământeşti. Fiţi binecuvântaţi în numele iubirii supreme şi al adevărului cosmic.”


Transmisia video:


           Intre 14 si 17 septembrie 1963 telespectatorii din Marea Britanie au putut receptiona pe ecranele TV emisia postului KLEE (Huston / Texas). Pana aici toate bune si frumoase numai ca....statia de emisie KLEE isi incetase activitatea de...3 ani !!!


           In urma unei anchete realizate de catre BBC a reiesit ca din 1960 statia KLEE nu a mai emis absolut nici un semnal. Trebuie spus ca este totusi exclusa posibilitatea unei farse. Tinand cont de tehnologia anilor '60 o persoana care ar fi incercat sa faca acest lucru ar fi trebuit sa suporte niste cheltuieli foarte mari, plus ca un achipament de emisie-receptie era greu de procurat.

            In anul 1965 cercetatorii Gennady B. Sholomitsky, Nikolai Kardashev si I. S. Shklovskii afirmau ca au reusit sa capteze semnale extraterestre reusind sa ia legatura cu o inteligenta necunoscuta. Kardashev a studiat quasarul CTA-102  (quasar = nucleu galactic indepartat ce emite energie) dinspre care a detectat o emisie de raze gamma, afirmand ca sursa  de unde radio neidentificata ar putea fi dovada existentei unei civilizatii extraterestre. Mai tarziu aceasta idee a fost respinsa fiind catalogata drept o "alarma falsa". 

           Oricare ar fi adevarul...el este unul singur si....nu poate fi ales decat din doua variante : fiintele extraterestre (indiferent ca sunt civilizatii de pe alte planete,demoni,etc) ar putea fi cu mult mai reale decat ne imaginam noi.....ori poate ca omul viseaza prea mult la...."fratii" sai din Univers.


  

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...