joi, 20 decembrie 2012

Cand va veni cu adevarat Apocalipsa?

     

          Venirea Apocalipsei a fost si este unul dintre cele mai dezbatute subiecte de-a lungul timpului atat printre crestinii ortodocsi,catolici,protestanti cat si musulmani sau budisti. Cu trecerea anilor zeci de grupari mai mult sau mai putin religioase s-au intrecut in a prevesti sfarsitul lumii si tot atatia "profeti" si-au incercat care mai de care norocul, o previziune celebra fiind pe data de...21.12.2012 !!. Inainte de a vorbi despre aceasta previziune sa trecem in revista cateva din zecile de "sfarsituri amanate":


1) Sec.II : anumiti "profeti"au crezut ca Domnul Iisus va veni in timpul vietii lor;
2) Anul 365 : Hillary de Poitiers,adept al sectei montaniste anunta sfarsitul lumii...evident fara a se intampla nimic!
3) Anul 500: Hippolitus si Sextus Julius Africanus provoaca panica printre oameni anuntand Armaghedonul;
4) Anul 1000 : multi credinciosi influentati si de eclipsele solare sau alinierea planetelor au crezut ca sfarsitul lumii este aproape.Nu putini dintre ei si-au vandut averile,pamanturile si casele in asteptarea sfarsitului care...si de data aceasta s-a lasat asteptat.
5) Anul 1284 : Papa Inocent III anunta Apocalipsa! El a ajuns la concluzia ca aceasta va fi in anul 1284 adunand numarul 666 la anul in care a fost descoperit islamul.
6) Anul 1346 : in aceasta perioada datorita superstitiilor oamenii au ucis foarte multe pisici care erau considerate vrajitoare metamorfozate.Ucigand pisicile numarul sobolanilor a crescut foarte mult ceea ce a dus la raspandirea ciumei in intreaga Europa.Multi au crezut atunci ca sfarsitul este aproape.

7) Anul 1524 : interpretand alinierea planetelor din constelatia Pesti unii astrologi prevestesc sfarsitul lumii.
8) Anul 1554 : inundatii mari au loc ceea ce ii fac pe unii a se gandi la venirea sfarsitului;
9) 21 martie 1843/21 martie 1844 : liderul adventist William Miller in urma "studierii"Bibliei prezice ca sfarsitul lumii este aproape si ca Hristos se va intoarce pe Pamant.Multi si-au parasit locurile de munca,si-au vandut casele si bunurile fiind convinsi ca....vor merge in Cer! Cum profetia nu s-a implinit multi au parasit secta intorcandu-se inapoi in bisericile de origine.Miller recunoaste ulterior ca a gresit si se pocaieste.
10) Anul 1874 : fondatorul sectei Martorii lui Iehova,Charles Taze Russell afirma ca Hristos se va intoarce vizibil pe Pamant in 1874 eveniment care evident ca nu a avut loc. El profeteste din nou că în anul 1914 lumea va fi distrusă si se va inaugura „Mileniul”.Au urmat si alte date propuse de catre liderii martorilor:1918,1925,1975....in care se pare ca sfarsitul ne-a ocolit!!
11) Anul 1960 : astrologul Piazzi Smyth afirma ca la sfarsitul anului va incepe o noua era....probabil s-a referit la...1961 !!
12) Anii '70 : liderul sectei "Copii Domnului" anunta ca o cometa va lovi Pamantul;
13) 10 martie 1982 : astrofizicienii John Gribbin si Stephen Plagemann afirma ca in urma alinierii planetelor pe o parte a Soarelui se vor produce cutremure devastatoare;
14) Anul 1992 : pastorul Lee Jang Lim anunta Armaghedonul in data de 28 octombrie la miezul noptii.Multi adepti se sinucid,Lee Jang Lim fiind ulterior arestat.
15) Anul 2000 : multi "profeti" se intrec in previziuni care mai decare mai fanteziste in timp ce altii afirma ca universul tehnologic se va prabusi.
16) Anul 2001 : revista Weekly World News scrie ca in data de 7.07.2007 Hristos va aparea concomitent in mai multe capitale ale lumii printre care Moscova,Ierusalim,Bagdad;
17) 21 mai 2011 : este data la care "profetul" Harold Camping a prezis sfarsitul lumii.El afirma ca la aceasta data Hristos se va intoarce pe Pamant.Vor urma 5 luni de foc,pucioasa si cutremure puternice.Milioane de oameni vor muri in fiecare zi.Toate acestea se vor incheia pe 21 octombrie 2011 cu distrugerea finala a omenirii.Cum nimic nu s-a intamplat,cateva luni mai tarziu,acesta recunoaste ca a gresit.
18) 21 decembrie 2012 : incheierea calendarului mayas. Acest lucru i-a facut pe multi sa creada ca  la aceasta data va avea loc sfarsitul lumii.

Mituri despre 21 decembrie 2012

a) Polii magnetici ai Pamantului se vor inversa

        In timpul unei inversari a polilor,polul nord magnetic al Pamantului devine polul sud,iar polul sud va deveni polul nord magnetic.Ideea este ca...aceasta inversare nu se poate realiza brusc asa cum afirma sustinatorii acestei teorii ca s-ar produce pe 21 decembrie.Ultima inversare a avut loc acum aproximativ 740 000 de ani si s-a intamplat in decursul a mii de ani.Nu exista nici o dovada a inversari polilor magnetici pe 21 decembrie 2012.

b) Furtuni solare in data de 21 decembrie 2012

        Cei care sustin acest lucru spun ca pe data de 21 decembrie furtunile solare vor avea o activitate foarte intensa.Activitatea Soarelui trece printr-un ciclu care atinge un maxim la fiecare 11 ani.Conform specialistilor urmatorul maxim solar este mai 2013 si nu in decembrie 2012..

c) Pamantul isi va modifica axa de rotatie 

        Acest lucru este imposibil in realitate!! Axa de rotatie a Pamantului nu poate fi deplasata sau modificata datorita orbitei Lunii din jurul Pamantului.

d) Alinierea planetelor 

         Alinieri ale planetelor s-au produs in mai multi ani atat in 1962 si 2000 cand 5 planete s-au aliniat cu Soarele cat si in 1982 cand toate cele 9 planete s-au aliniat.Aceste alinieri nu au avut nici un efect asupra Pamantului.Singurele astre care pot afecta Pamantul sunt Luna si Soarele.Interesant este ca in fiecare luna de decembrie Pamantul si Soarele se aliniaza cu Centrul Caii Lactee.Pamantul nu a fost niciodata afectat in vreun fel.

e) Pamantul va fi lovit de planeta Nibiru

          Potrivit cercetatorului Zecheria Sitchin sistemul nostru planetar ar fi format din 12 planete cea de-a 12-a planeta situandu-se dincolo de Pluto si purtand numele de Nibiru sau Planeta X.Nibiru ar fi o planeta diferita de celelalte ale sistemului nostru planetar,ea avand o orbita eliptica,iar pentru a realiza o rotatie completa in jurul Soarelui are nevoie de 3600 de ani terestrii.
          In sprijinul existentei planetei Nibiru ,Zecheria Sitchin se bazeaza pe descifrarea unor texte sumeriene care isi au originea se pare in cartea Genezei din Biblie! Conform acestuia planeta ar fi locuita de catre niste fiinte numite Anunnaki ( nefilimii din Biblie ).Dupa aceste texte "anunnaki" ar semnifica "cei care au venit din cer"pe Pamant.

Majoritatea teoriilor lui Zecheria Sitchin sunt criticate de catre oamenii de stiinta acestia sesizand o multime de alterari in traducerile sale in legatura cu textele antice.De altfel activitatea sa este considerata o pseudo-stiinta.
          Conform NASA,Nibiru nu exista!!Daca planeta ar fi fost reala si ea s-ar fi indreptat acum spre Pamant ea ar fi trebuit sa fie vizibila chiar si cu ochiul liber,insa nimeni nu a observat-o!!
          Oficialul NASA Don Yeomans afirma: "Nibiru este ceva ridicol pentru ca nu exista,ea nu a existat decat in imaginatia unor pseudo-oameni de stiinta,pe care lipsa dovezilor nu prea pare sa-i deranjeze ".

f) Pamantul va intra in centura fotonica

          Sustinatorii teoriei afirma ca in jurul roiului stelar Pleiadele aflat la 440 de ani-lumina de Pamant se afla o imensa centura de fotoni iar Pamantul va trece la un moment dat prin aceasta centura ceea ce va avea ca si consecinta fie sfarsitul lumii,fie trecerea umanitatii la un plan superior (schimbarea constiintei).
          Altii afirma ca centura fotonica ar fi o fereastra pentru tranzitia spirituala a umanitatii.Referitor la data cand Pamantul va intra in centura fotonica s-au facut mai multe predictii:1992,1997 sau 2011,adeptii teoriei afirmand ca in 22 decembrie 2012 vom intra definitiv in centura.

Efecte ale centurii fotonice conform sustinatorilor teoriei:
-soc electric;
-fluorescenta corpurilor;
-lumina intensa pe cer;
-timp de 2000 de ani va fi zi incontinuu!!
-materia va deveni luminoasa fara a arde,corpurile vor emite lumina fara a avea umbra;
-omenirea va trece la un nivel superior al constiintei;
-timpul va ajunge la zero;
-intrarea intr-o noua dimensiune.
          In realitate exista numeroase dubii cu privire la existenta centurii fotonice si nu exista dovezi stiintifice clare in favoarea ei.Conform cercetarilor se pare ca Pamantul si Soarele se departeaza de steaua Alcyone aflata in roiul Pleiadelor si nu se apropie asa cum sustin adeptii centurii fotonice!

g) Rezonanta Schumann

          Pamantul se comporta ca un enorm circuit electric,unde exista aproximativ 1000 de furtuni cu fulgere la un moment dat pe intreaga lui suprafata.Descarcarile electrice intense din atmosfera pot genera unde electromagnetice care intre Pamant si Ionosfera produc o rezonanta electromagnetica.Aceasta a fost verificata experimental iar acest fenomen poarta numele de "rezonanta Schumann"in cinstea fizicianului Winfried Otto Schumann cel care a prezis matematic fenomenul in 1952.Frecventele de rezonanta Schumann nu sunt fixe fiind puse in evidenta mai multe valori: 7,83 Hz; 14,3 Hz; 20,8 Hz; 27,3 Hz; 33,8 Hz .Aceste valori sunt influentate de conditiile atmosferice si de descarcarile electrice din natura.Valoarea frecventei fundamentale este de 7,83 Hz.
          Unii cercetatori sustin ca Rezonanta Schumann a fost timp de mii de ani 7,83 Hz insa incepand din 1980 a inceput sa creasca ajungand in prezent la 12 Hz!! Acest lucru inseamna ca ziua nu mai are 24 de ore ci....16 ore iar timpul va scadea din ce in ce mai mult pana va ajunge la zero.Argumentul lor este acela ca oamenii se plang foarte des ca "nu le mai ajunge timpul" sau ca acesta trece prea repede.De fapt acesta nu este un argument in sprijinul teoriei cresterii Rezonantei Schumann.
          Adevaratul motiv al senzatiei ca timpul trece din ce in ce mai repede este acela al grijilor din ce in ce mai mari si a cantitatii de informatie din ce in ce mai numeroasa pe care noi trebuie sa o asimilam.Procesarea tuturor informatiilor din viata de zi cu zi ne ia din ce in ce mai mult timp avand de cele mai multe ori senzatia ca acesta nu ne mai ajunge.
          Nu exista nici o dovada stiintifica a faptului ca valoarea standard a Rezonantei Schumann de 7,83 Hz ar fi crescut la 12 Hz.Pentru ca frecventa sa se modifice ar fi necesar ca si parametrii fizici ai Ionosferei sau suprafetei Pamantului sa se schimbe, insa aceste lucruri nu au fost observate.

h) Calendarul Maya se intrerupe pe 21 decembrie 2012 prevestind sfarsitul lumii

          Exista mai multe versiuni de calendare folosite de catre mayasi.Cel mai important dintre ele este Calendarul Lung,calendar presupus a fi mai precis decat cel Iulian.Calendarul Lung cuprinde numarul de zile incepand cu august 3114 î.Hr fiind socotita data celei de-a Patra Creatie Maya sau Marele Ciclu.Acesta poate fi considerat un fel de anul 1 maya, o data asemanatoare cu 1 ianuarie anul 1 d.Hr.Conform calendarului maya in 3114 i.Hr. a inceput cel de-al 13 ciclu "baktun" care se termina pe 21 decembrie 2012.

Calendarul Lung este format din:
1 tun = 360 zile;
20 tuni = 1 katun (7 200 zile);
20 katuni =1 baktun (144 000 zile);
13 baktuni = Marele Ciclu (1 872 000 de zile=5 130 ani)

         Specialistul in hieroglife mayase David Stuart afirma ca mayasii nu credeau ca sfarsitul lumii va veni pe 21 decembrie 2012 in timp ce profesorul de religie Lorenzo DiTommaso de la Universitatea Concordia, din Montreal spune: "multi au ignorat viziunea ciclica asupra timpului data de catre mayasi afirmand ca lumea se va sfarsi".
         De asemenea Leonzo Barreno,expert in cultura mayasa,instruit chiar de catre batranii mayasi in citirea calendarelor, spune ca nu a auzit niciodata de la acestia cuvinte de genul "sfarsitul lumii"...."pentru ei evenimentul este unul fericit si nu apocaliptic....sfarsitul unui calendar si inceputul unuia nou".

         Asadar calendarul maya marcheaza sfarsitul unui ciclu de 5 130 de ani si inceputul unui ciclu nou.Persoane din toata lumea au interpretat eronat calendarul afirmand ca sfarsitul acestuia va coincide cu....sfarsitul lumii!!De exemplu calendarul nostru nu se termina pe 31 decembrie,ci se duce un ciclu de un an.Incepand cu 1 ianuarie urmeaza un altul nou,un nou calendar.

Cand va veni cu adevarat Apocalipsa?

Evenimentele si semnele care vor avea loc inainte de a doua venire a Domnului sunt :

- Venirea lui Antihrist ( 2 Tes.2:3-4;2:8;1Ioan2:18 );
- Aparitia pe Cer a Semnului Fiului Omului,adica a Sfintei Cruci ( Matei 24:30 );
- Persecutii,foamete,cutremure,razboaie,diferite semne ( Matei 24:4...;Marcu 13:7-13;Luca21:9-19 );
- Aparitia proorocilor mincinosi ( Matei 24:11-12 );
- Vestirea Evangheliei tuturor popoarelor ( Matei 24:14 );
- Venirea lui Enoh si Ilie ( Apocalipsa 11:3-7 );
- Convertirea evreilor ( Osea 3:5 ).

         Acestea sunt semnele care vor prevesti cea de-a doua venire a Domnului si implicit schimbarea lumii.Domnul Iisus Hristos ne spune cat se poate de clar: "....vedeti sa nu va insele cineva"(Marcu 13:5).Mai departe Sf.Ap.Pavel spune:"...sa nu va amageasca nimeni cu nici un chip ;caci ziua Domnului nu va sosi pana ce mai intai nu va veni lepadarea de credinta si nu se va da pe fata omul nelegiuirii ,fiul pierzarii"(2Tes.2:3).Nu exista nici un motiv sa credem ca sfarsitul lumii va putea fi prezis la o anumita data, insa putem sti "semnele" care-l vor aduce !!

         Revenind acum la intrebarea "cand va veni cu adevarat apocalipsa?"...nu as putea da un alt raspuns decat cel al Mantuitorului nostru : "Iar de ziua şi de ceasul acela nimeni nu ştie, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl....privegheaţi deci, că nu ştiţi în care zi vine Domnul vostru...de aceea şi voi fiţi gata, că în ceasul în care nu gândiţi Fiul Omului va veni.."( Matei 24:36,42,44 ).2 comentarii:

  1. Aşa este ! Noi nu trebuie să ne încredem în alte vorbe, decât în cele din biblie . Sfârşitul lumii va fi într'adevăr într-o zi , da , dar nu cred că de curând .. De aceea trebuie să fim pregătiţi trupeşte şi sufleteşte . Viitorul e un subiect delicat .

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este...trebuie sa fim pregatiti in orice moment...in orice clipa !!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...