sâmbătă, 21 aprilie 2012

Aveti capacitati paranormale?


        Perceptia extrasenzoriala este de fapt un termen colectiv care include diverse abilitati mentale precum: 
Telepatia – abilitatea de a citi gindurile altei persoane; 
Clarviziunea – abilitatea de a "vedea" evenimente care au loc in cu totul alta parte si care pot fi legate de persoane straine clarvazatorului; 
Previziunea – abilitatea de vedea viitorul; 
Retrocognitia – abilitatea de a vedea lucruri care au avut loc in trecut; 
Psihometria – abilitatea de a ghici date despre o persoana sau despre un loc prin simpla atingere a unui obiect;


         Profesorul J.B Rhine, de la Universitatea din Duke, a elaborat un sistem simplu şi precis, ce permite evaluarea posibilităţilor de transmitere sau de citire a gândurilor fiecărui individ. El a folosit un set de cărţi numite Carti Zener. Acest set cuprinde 25 de cărţi, fiecare dintre acestea conţinand cate un desen, uşor de identificat.
         Karl Zener a desenat pe cinci carti de joc cite un simbol simplu: cerc, stea, cruce, patrat si niste linii ondulate.Pachetul de 25 de carti contine de 5 ori cite 5 cartonase din fiecare simbol, astfel ca posibilitatea ca o persoana sa ghiceasca la intimplare 5 carti dintr-un pachet complet este de 20%.


          Cu ajutorul cărţilor Zenner, Rhine a obţinut pe parcursul a circa 30 de ani de studii rezultate mai mult decât încurajatoare, obţinând, la circa o sută de mii de experienţe, o medie de şapte din douăzeci şi cinci, în condiţiile în care media naturală a hazardului era de cinci din douăzeci şi cinci.


          Rhine a constatat ca starea sufleteasca a subiectilor le influenteaza facultatile telepatice. Ei dau rezultate mai bune atunci cind sint incurajati sau provocati. Cercetatorul a observat ca subiectii se inselau atunci cind erau contrariati, obositi sau deprimati. Rhine a promis unui subiect ca ii va da cite o suta de dolari pentru fiecare carte ghicita. Stimulat de aceasta suma, telepatul a ghicit toate cele 25 de carti. Statistic, nu avea decit o sansa la un miliard de a reusi.


         Se spune că Sf. Toma de Aquino citea cu multă uşurinţă gândurile oamenilor.

Posibile explicatii ale telepatiei

Cercetatorii au incercat sa explice telepatia prin mai multe teorii.
1- Teoria electromagnetica, formulata in 1888 de catre fizicianul german Heinrich Hertz (1857-1894), nu a putut demonstra ca mintea emitatorului trimite acest gen de unde catre receptor.
2.- Ipoteza gravitationala sustine ca omul poseda un cimp gravitational care emite unde cu viteza superioara celei a luminii. Pentru doctorul Hoffmann (fost colaborator al lui Einstein), acest cimp gravitational ar fi sediul facultatilor paranormale ale individului. El prezinta o asemanare puternica cu forta care transmite informatia telepatica, amindoua actionind si la distante foarte mari, trecind prin toate obstacolele. Nici pina in prezent aceasta ipoteza nu a fost validata.
3.- Teoria spirituala sustine ca telepatia e un fenomen supranatural, care ar proveni de la un spirit divin. Explicatia se acorda cu tezele crestine despre comunicarea sufletului cu divinitatea si intermediarii ei, sfintii.


Teste pentru evaluarea capacitatilor extrasenzoriale:

                                                          Testul 1
                                                          Testul 2

4 comentarii:

  1. Starea sufleteasca nu influenteaza calitatile , cand accesezi aceste functii te afli in aceeasi stare, deloc nuantata, cei care au aceste calitati ma vor intelege.
    Teoria spirituala , aiureli, nu exista nicio influenta divina, se citeste prin camp electromagnetic si vrecvente radio, simplu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fiecare are dreptul sa-si exprime parerea....numai ca teoria electromagnetica nu prea poate fi sustinuta....si am sa-ti spun si de ce !!...
    1. In primul rand semnalul electromagnetic scade proportional cu patratul distantei..astfel ca un semnal receptionat la 10 mile departare de emitator (aproximativ 16 Km) va fi de o suta de ori mai slab decat daca ar fi receptionat la o mila distanta...si daca nu ma crezi...poti consulta un manual de Fizica pentru a te convinge !!!
    2. Experientele telepatice efectuate intre Moscova si San Francisco la o distanta de 10 000 de mile au demonstrat ca puterea psi (capacitatea paranormala) nu scade odata cu distanta, desi semnalul radio este de o suta de milioane de ori mai slab decat la o mila departare !!!
    3. Din 277 de experiente oficiale efectuate la SRI (Stanford Research Institute) si Princeton s-a constatat ca precizia si corectitudinea informatiilor obtinute prin vedere la distanta (clarviziune) nu scadeau odata cu cresterea distantei. Mai mult...indiferent ca tinta era o perioada din viitor, corectitudinea era aceeasi !!!
    4. Unele cazuri de telepatie spontana contrazic cauzalitatea.
    5. Dr. Russell Targ si Dr. H. Puthoff de la SRI au concluzionat ca potentialele electrice de la nivelul craniului sunt mult prea slabe pentru transmisiile telepatice.
    6. Creierul uman nu este facut pentru a primi si a descifra semnalele electromagnetice pure.
    7. Radiatiile de frecvente extrem de joase (ELF) pot invinge distantele insa capacitatea de transmisie a informatiilor este foarte mica si foarte lenta in comparatie cu transmiterea semnalelor telepatice care se realizeaza mult mai repede.
    8. Ipoteza electromagnetica nu ofera nici o explicatie pentru precognitie si retrocognitie !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. eu vad in viitor dar... nu pot face acest lucru constient deci daca as dori sa vad niste carti nu cred ca as avea sorti de izbinda ,nu depinde de mine cind apare imaginea e cu totul aleeator subiectele sunt diverse de la copii ce se vor naste la cutremure sau atercatii. in general fenomene intre citeva minute pina la 1 sau 2 ani. nu mi foloseste la nimic aceasta capacitate doar ca o constientizez si mi dau seama ca avem posibilitati ce inca nu sunt pe deplin exploatate

    RăspundețiȘtergere
  4. Am gasit unul dintre cele mai titrate bloguri... felicitari !

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...