sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Valurile vietii

  

       Foarte multi ne intrebam adesea "ce este viata?"..."care este rostul nostru?"....sunt intrebari la care cu greu putem gasi un raspuns fara a reflecta putin la ele.Am putea face foarte multe analogii,insa important este a nu ne indeparta de realitate.Caci...negarea realitatii nu face altceva decat sa dea nastere la iluzii.Viitorul si viata noastra nu depind  de oamenii de stiinta,nici de politicieni si de nimeni altcineva de pe acest Pamant .Creatorul nostru este Cel ce va stabili viitorul.In Ieremia 10:23 se spune: "Stiu Doamne ca nu este in voia omului calea lui,nici in voia celui ce merge putinta sa-si indrepte pasii sai".
       Este oare viata noastra o lupta cu un scop precis? sau....o lupta fara scop?
       In cele ce urmeaza am sa citez un fragment din cartea "Al saptelea simt" de Lyn Buchanan...un fragment in care cu siguranta ca...ne vom regasi cu totii...

                                                           
       "Imagineazati ca esti o molecula de apa intr-un ocean foarte mare.Esti singur in acel loc din ocean si...daca nu apare nici o schimbare vei ramane acolo.Nu simti restul oceanului si nici altceva.Esti ca si cum ai fi mort fata de lumea din jurul tau.
       Insa...la un moment dat vine valul.Puterea lui te ridica si...prinzi viata.Traiesti poate si sentimente noi.Valul ajunge la un maxim,trece,iar tu...te asezi din nou in locul tau din spatiu.
       Unele valuri sunt slabe si te misca mai putin,insa...chiar si asa ceea ce ai invatat de la viata a avut un efect,chiar daca acesta a fost foarte mic.Urmatorul val te va gasi intr-un loc putin diferit,acolo unde ai fost lasat de cel anterior.
       Alteori vine si cate un val mare,un val ce...te ridica cu mult mai mult si care lasa amprente mult mai mari...In urma lui experimentezi si inveti lucruri mai deosebite ce au menirea chiar sa te schimbe si...sa te duca in locuri mai indepartate.
       Din cand in cand vine si cate un val imens care te ridica si care te poarta mai departe decat ar fi facut-o o mie de valuri mici.....tot ceea ce trebuie sa faci este sa tii pasul cu aceasta viata sa experimentezi si sa inveti mai mult decat iti dai seama.Haosul ce te-a aruncat in aceasta existenta te va lua si te va aseza la finalul ei,mult mai departe decat locul de unde ai plecat.
       Si tot asa te deplasezi cu cate un val pe oceanul timpului si spatiului catre un tarm indepartat.Valurile intra pe sub tine te ridica in viata,iar mai tarziu acestea trec si te lasa in nefiinta.De fiecare data esti putin schimbat.Cu fiecare val care trece te vei gasi in situatii diferite,inconjurat de lucruri noi.Valurile se rostogolesc la nesfarsit.Ele nu sunt viata si timpul ci sunt o experimentare a acestora.Si tot asa valuri dupa valuri trec pe sub tine dupa care dispar in uitare.Ele trec...dar tu ramai."
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...